Filosofie – Tandartspraktijk Tazi – Amsterdam

Tandartspraktijk Tazi

Klaprozenweg 101 1033NN Amsterdam Tel:020-637 0760

Filosofie

Waar staan wij voor?

  • Duidelijke communicatie met de patiënt. Wij willen u zo goed mogelijk voorbereiden op de behandeling door u de juiste informatie te geven. Wees niet bang om vragen te stellen bij onduidelijkheden. Indien er een behandelplan wordt opgesteld, krijgt u dezelfde dag nog de begroting doorgestuurd.
  • Persoonlijke zorg. Iedere patiënt is anders en heeft andere zorgbehoeftes. Wij stellen daarom individuele behandelplannen op om u de beste zorg te leveren.
  • Het leveren van goede kwaliteit zorg. Tandarts Tazi heeft 35 jaar ervaring en een groot deel van de rest van het team is al jaren lang werkzaam in de praktijk. Het team is goed getraind en wordt regelmatig geschoold.
  • Een sfeervolle praktijk, anders dan de standaard steriele witte praktijk.
  • Flexibele afsprakenplanning. Doordat er gewerkt wordt op 4 behandelstoelen, is er altijd wel een gaatje vrij om u te behandelen. Bij ons hoeft u geen lange wachttijden te verwachten. Ook geeft dit de mogelijkheid om tegelijk met uw familieleden behandeld te worden indien u de praktijk samen met de familie bezoekt.
  • Het naleven van de hygiëne protocollen.

Hoe gaan wij om met angstige patiënten?

Met 35 jaar ervaring als tandarts heb ik gemerkt dat een aanzienlijk aantal patiënten (volgens de Nederlandse statistieken ruim 50%) veel angst voor de tandarts hebben. Dit is niets om je voor je schamen.

We zien wel dat deze patiënten hun afspraak met de tandarts steeds uitstellen waardoor mondziektes kunnen toenemen, een gestarte behandeling niet afmaken, de tandarts niet vertrouwen en niet gemakkelijk te behandelen zijn als zij op de stoel liggen.

Wij proberen patiënten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen en over hun tandartsangst heen te helpen, door middel van de volgende methodes.

 

De directe benadering d.m.v. een live videocamera

Door middel van een intra-orale camera kunnen patiënten zelf meekijken op een scherm bij de behandelstoel wat er in de mond gebeurt en wat de staat van hun gebit is.

De patiënt ziet een duidelijk beeld van de mond voor en na de behandeling. De acceptatie van de vervolg behandelingen wordt hierdoor vergemakkelijkt en het slagen van de behandeling potentieel verhoogd. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer de patiënt zijn/haar ziekte op beeld ziet en hoe meer de patiënt er vanaf weet, hoe hoger de kans op genezing is.

 

De indirecte benadering d.m.v. de omgeving

  1. Ik heb gekozen voor ronde vormen en veel pastel kleuren op de vloer, wanden en meubilair, welke er voor zorgen dat de patiënt de indruk krijgt dat hij/zij niet bij de tandarts zit. Zo hoor ik van veel patiënten dat zij mijn praktijk niet associëren met de witte steriele enge tandartspraktijk welke nog meer angst opwekt als je binnenkomt.
  2. Door middel van televisie schermen in het plafond bij de tandartsstoel, wordt de patiënt afgeleid tijdens de behandeling. Zo hoor ik regelmatig van patiënten of zij de film mogen afkijken wanneer ik klaar ben met de behandeling. Dit betekent dat de afleiding werkt, want hun focus lag meer bij de film dan bij de verrichtingen in hun mond. Vooral bij kinderen merk ik dat het echt een verschil maakt als zij tijdens de behandeling naar een kinderfilm kijken.
  3. De open behandelruimte, waar veel patiënten tegelijk behandeld worden, heeft op veel angstige en zelfs niet-angstige patiënten een positief effect. Grote open ruimtes geven namelijk meer het gevoel van rust dan kleine gesloten ruimtes. Als een angstige patiënt in dezelfde ruimte ziet dat een andere patiënt zonder pijn behandeld wordt, kan de angst van deze patiënt afnemen.

 

Iedereen is hier welkom

Een ander karakteristiek van de praktijk is de multiculturele achtergrond zowel bij de behandelaars als de patiënten. Wij verwelkomen hier alle patiënten, ongeacht achtergrond, religie of seksuele geaardheid. Ons medisch en paramedisch team kan in 7 verschillende talen communiceren met patiënten. Naast Nederlands spreken wij als het nodig is ook Duits, Spaans, Frans, Arabisch, Engels en Perzisch.

 

Impact op het milieu

Waar wij ons ook mee bezig houden, is de impact van tandartspraktijken op het milieu. Door middel van het samenvoegen van afspraken (bijvoorbeeld controle, mondhygiëne en vullingen in 1 afspraak) en het stimuleren dat families in 1 keer komen, wordt de transport (vaak met de auto) van mensen verminderd. Ook willen wij de hoeveelheid disposables zo laag mogelijk houden, wat de hoeveelheid afval verminderd. Daarnaast komt het grootste deel van het team met de fiets naar de praktijk, in plaats van met de auto. Zo dragen wij ons steentje bij aan het verminderen van de negatieve impact van tandartspraktijken op het milieu.